Online-hjälp Svar på alla dina frågor
FAQ
Kategorier De vanligaste frågorna
Kategorier
De vanligaste frågorna
Tillbaka

Varför har en medlem försvunnit från listan Besök?

Det finns två möjliga skäl till detta: antingen har medlemmen raderat eller tillfälligt dolt sin profil eller så har kundtjänst raderat medlemsprofilen för att den inte uppfyllde användarvillkoren för sajten. När ett konto döljs tillfälligt eller raderas försvinner medlemmens användarnamn från alla listor, och deras personliga information och aktivitet (skickade och mottagna meddelanden, besök, flörtar, favoriter osv.) raderas automatiskt. När moderationsteamet raderar en profil skickas ett meddelande för att informera dig.

Två olika scenarier kan förklara detta:

– medlemmen i fråga har tagit bort eller tillfälligt dolt sin profil

– vår moderationsavdelning har tagit bort användarens profil eftersom den inte följde användarvillkoren.

När ett konto tillfälligt döljs eller avslutas försvinner medlemmens aktivitet från alla dina listor och all information om denna . Skickade och mottagna meddelanden, besök, favoritmarkeringar osv. raderas automatiskt.

  • På dator Klicka om du vill ändra
  • På mobilsajt Klicka om du vill ändra
Var det här svar på din fråga?
Ja Nej
Tack för att du besökt online-hjälpen.
Lycka till på OurTime.com!